Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 14-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupnja

Rižoto od quinoe s gljivama

Rižoto od quinoe s gljivama
Vrijeme pripreme : 20 minuta ili manje
Ukupno vrijeme : 20 minuta ili manje
Sastojci:
  • 1 šalica quinoe, isprane
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 crvena luka, sitno nasjeckana
  • 1 režanj češnjaka, zgnječen
  • 200 g šampinjona, tanko narezanih na ploške
  • 400 g shittake gljiva, tanko narezanih na ploške (samo klobuci)
  • svježi timijan ili ružmarin
  • 250 ml svježeg vina
  • 100 g svježe naribanog parmezana
Priprema:

Ukusan rižoto s gljivama egzotičnog okusa zadovoljit će čak i najzahtjevnije gurmane.

Korak 1:

Stavite 1,5 l slane vode da zavre u Delimano® Ceramica dubokoj zdjeli za kuhanje. Dodajte quinou, smanjite vatru i kuhajte dok ne omekša i upije svu vodu, oko 13 minuta.

Korak 2:

U međuvremenu, zagrijte žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja u Delimano® Ceramica plitkoj zdjeli za kuhanje ili Delimano® Ceramica wok tavi. Dodajte luk i pirjajte dok ne počne dobivati boju. Dodajte češnjak i pirjajte još 30-ak sekundi. Dodajte gljive i timijan i pirjajte dok tekućina koju su pustili ne ispari. Polijte vinom i pustite da ispari.

Umiješajte quinou u gljive, začinite solju i svježe mljevenim paprom. Posipajte parmezanom i promiješajte.

Poslužite vruće.

Autor :