Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Rizi bizi/riža s graškom

Rizi bizi/riža s graškom
Vrijeme pripreme : drugo
Ukupno vrijeme : drugo
Sastojci:
  • 2 glavice crvenog luka
  • 450 g graška
  • 400 g riže
  • 1 l povrtnog temeljca(ili 1 l vode + 2 žlice vegete)
  • 2,5 velike žlice maslaca

Priprema:

Crveni luk nasjeckati na sitne kockice.

U wok staviti 0,5 (pola) velike žlice maslaca te na njemu izdinstati crveni luk.

Kad luk zastakli dodajte rižu. dobro promješajte.

Ubacite odmah grašak. ako je zamrznut, nemojte odmrzavati, ravno s njim u wok!

Sada luku, riži i grašku dodajte temeljac i dobro promješajte i poklopite. Ostavite da kuha 30tak min.

Povremeno promješajte i nadolijte vode po potrebi.

Nakon po prlikici 30 min. kada je tekućina isparila maknite s vatre i umješajte 2 velike žlice maslaca.

Servirajte toplo uz neko meso ili kao samostalno jelo.

Mi smo ga ovaj put jeli uz pureće šnicle na naglo.

POSUĐE: za pripremu rizi bizija koristila sam Delimano keramički wok

Dobar tek uz rizi bizi!

pozdravi iz kuhinje ispod duge od Eveline

Autor : Evelina Klajn