Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Domaće krušne mrvice

Domaće krušne mrvice
Vrijeme pripreme : 10 min
Sastojci:

Sastojci:

  • Stari kruh po želji (količina je optimalna, koliko imate)
Priprema:

Ne znam pravite li vi već svoje domaće krušne mrvice? Ja nisam nikada dosada.

U našoj obitelji se kruh konzumira normalno, iako većinom jedemo crni ili sa sjemenkama, jedemo ga. Kako smo nedavno muž i ja uselili sami u svoj dom, ne stignemo pojesti sav kruh koji kupimo, a kako ja baš ne volim bacati hranu bacila sam se na razmišljanje što s njim.

Iako ima mnogo ideja kako ga iskoristiti, ja sam se sjetila bake koja u svojoj peći na drva suši kruh i radi svoje domaće mrvice. Kod nas ovdje na selu mrvice se skoro uopće ne kupuju. Tako sam i ja nama napravila naše domaće krušne mrvice, od crnog kruha su i sa sjemenkama, još bolje, zdravije su, vi naravno možete koristiti kruh koji god želite. Postupak je vrlo jednostavan, a mrvice možete usitniti u Nutribulletu poput mene ili u blenderu, mašini za orahe i sl.

Krenimo na recept!

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  2. Kruh narežite na šnite, poslažite ga u veliku tepsiju koju možete ali i nemorate obložiti masnim papirom za pečenje. Tepsiju možete staviti u pećnicu i ako se još nije do kraja ugrijala.
  3. Kruh sušite oko 15-30 minuta, zavisi od vaše pećnice. Otvorite pećnicu nakon nekog vremena i provjerite jel se osušio.
  4. Kruh usitnite u Nutribulletu ili u blenderu, mašini za orahe i sl.
  5. Ako želite mrvice poput brašna, možete ih prosijati kroz sito. Veće komadiće mrvica možete usitniti uz pomoć oklagije, tako da njome zdrobite mrvice.
Ukoliko još nemate svoj NutriBullet, možete ga naručiti OVDJE.
 

O autorici:

Sanja Mijac autorica je bloga Domaćica, ljubiteljica je domaćih recepata i naša tradicionalna kuhinja jedna joj je od najdražih. Kuhati je počela u svojim ranim dvadesetima i priznaje kako je kuhanjem  vratila svoju kreativnost i zaigranost koju s odrastanjem čovjek pomalo gubi. 

Naučila se je ne živcirati zbog neuredne kuhinje jer obično baš iz tog nereda proizađe nešto jako fino, jako lijepo, bilo za nju i njenu obitelj ili za nekoga tko joj je drag.

Želja joj je postati prava domaćica koja će kuhinju imati u malom prstu i da kroz život otkrije sve one male tajne koje olakšavaju pripremu raznih recepata.

Ovdje će s vama kroz svoje tekstove dijeliti jednostavne i detaljno opisane recepte, te će vam odati sve svoje tajne, sve kako ona radi, sve prečace i sve stupice na koje možete naići. Pokušat će vam olakšati pripremu jela da vam uspije i da budete sretni kao što je ona bila u svojim počecima.

Kako Sanja još uvijek uči, učite i vi s njom.

 

Autor : Sanja Štrbac