Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 14-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupnja

Pjenasta torta od maka

Pjenasta torta od maka
Vrijeme pripreme : 45 min
Sastojci:

Sastojci za tortu:

  • 6 jaja
  • 180 g šećera
  • 180 g maslaca sobne temperature
  • 280 g mljevenog maka
  • nekoliko žličica ruma ili 1 rum šećer
  • 5 žlica mlijeka
  • 40 g tamne čokolade za kuhanje

Po želji:

  • marmelada od marelica

Sastojci za glazuru:

  • 80 g maslaca ili margarina
  • 100 g tamne čokolade za kuhanje
  • nekoliko kapi ulja
Priprema:

Ovo je još jedan recept koji se prenosi s osobe na osobu, bio je ovo jedan mjesec pun dobrih recepata.
Ova torta u sebi ne sadrži brašno, mijenja ga mak, puno maka, a savršena bi bila i s rogačem, zavisi kako ste raspoloženi, što više volite ili što imate doma, možete kombinirati u ovoj torti. Pjenasta je, sočna, mekana, topi se u ustima.
Tortu možete ukrasiti po želji ili zavisno o prigodi, ja sam ju ovog puta ostavila čistu, samo s čokoladom, sladili smo se njome u nedjelju i svi smo uživali.
U slast!

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 180 C i ostavite ju da se grije. Kalupu za torte promjera 26 ili 28 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite.
  2. Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, nemojte ih premiksati kako bi vam se kasnije lakše spojili sa smjesom.
  3. Posebno izmiksajte žumanjke sa šećerom i maslacem, zatim dodajte mak, rum, mlijeko i čokoladu koju je potrebno naribati u smjesu. Sve spojite mikserom.
  4. Zatim ručno uz pomoć špatule umiješajte tučene bjelanjke u smjesu žumanjaka. Sve dobro spojite, pa izlijte u kalup.
  5. Pecite 30 minuta odnosno dok čačkalica ne izađe van suha ili dok se torta ne odvoji od stranica kalupa. Ukoliko želite, vruću tortu možete premazati marmeladom od marelica.
  6. Ohlađenu tortu premažite čokoladnom glazurom. Nju pripremite tako da pari zajedno otopite maslac i čokoladu.
 
Torta je najbolja na sobnoj temperaturi.
 
 

O autorici:

Sanja Mijac autorica je bloga Domaćica, ljubiteljica je domaćih recepata i naša tradicionalna kuhinja jedna joj je od najdražih. Kuhati je počela u svojim ranim dvadesetima i priznaje kako je kuhanjem  vratila svoju kreativnost i zaigranost koju s odrastanjem čovjek pomalo gubi. 

Naučila se je ne živcirati zbog neuredne kuhinje jer obično baš iz tog nereda proizađe nešto jako fino, jako lijepo, bilo za nju i njenu obitelj ili za nekoga tko joj je drag.

Želja joj je postati prava domaćica koja će kuhinju imati u malom prstu i da kroz život otkrije sve one male tajne koje olakšavaju pripremu raznih recepata.

Ovdje će s vama kroz svoje tekstove dijeliti jednostavne i detaljno opisane recepte, te će vam odati sve svoje tajne, sve kako ona radi, sve prečace i sve stupice na koje možete naići. Pokušat će vam olakšati pripremu jela da vam uspije i da budete sretni kao što je ona bila u svojim počecima.

Kako Sanja još uvijek uči, učite i vi s njom.

 

 

Autor : Sanja Štrbac