Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 14-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupnja

Panzerotti s tikvicama i slanutkom

Panzerotti s tikvicama i slanutkom
Vrijeme pripreme : 20 minuta ili manje
Ukupno vrijeme : 20 minuta ili manje
Sastojci:

Tijesto

  • 1 grančica ružmarina
  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 175 g brašna
  • oko 1 dl hladne vode
  • prstohvatsoli

punjenje:

  • 140 g kuhanog slanutka
  • 180-200 g zelenih tikvica
  • 2 mlada luka
  • 1 češanj bijelog luka
  • 1 žličica naribane korice limuna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar
  • sjemenke sezama za posipanje

Priprema:

Korak 1:

Operite i posušite grančicu ružmarina. Odvojite listiće od grančice i što sitnije ih nasjeckajte. Pomiješajte nasjeckani ružmarin sa žlicom maslinovog ulja. Prosijte brašno s malo soli. Dodajte mu ulje s ružmarinom i dodajući vodu zamijesite čvrsto tijesto.

Korak 2:

Omotajte tijesto plastičnom folijom ili jednostavno pokrijte zdjelom i ostavite ga da se odmara 40 minuta. Tikvice naribajte na krupni ribež. Mladi luk i češnjak usitnite pa popržite na 3 žlice maslinovog ulja. Dodajte tikvice i pirjajte oko 5 minuta.

Korak 3:

Dodajte kuhani slanutak zgnječen vilicom i pirjajte sve skupa još 5 minuta često miješajući, na laganoj vatri. Posolite i popaprite. Maknite s vatre, dodajte sitno naribanu koricu limuna i ostavite da se prohladi.

Korak 4:

Tijesto razvaljajte jako tanko (oko 2 mm) na pobrašnjenoj podlozi i izrežite 12 krugova promjera oko 9-10 cm. Ili tijesto podijelite na 12 jednakih komada i svaki razvaljajte u krug. Rasporedite nadjev na krugove. Kistom malo navlažite rubove, pa ih preklopite i stisnite krajeve.

Korak 5:

Stavite panzerotte na pleh obložen papirom za pečenje. Pomiješajte 1 žlicu maslinovog ulja s malo vode pa uz pomoć kista time premažite panzerotte. Pospite ih zatim sjemenkama sezama. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180°C, 15-20 minuta.

Ako vam je ostalo viška punjenja, dodajte mu malo vode i kratko propirjajte pa izmiksajte štapnim mikserom u glatku kremu i poslužite uz ove panzerotte.

Autor : Dajana Dzijan