Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 14-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupnja

Omlet s tikvicama

Omlet s tikvicama
Vrijeme pripreme : 20 minuta ili manje
Ukupno vrijeme : 20 minuta ili manje
Sastojci:
  • 500 g manjih tikvica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica nasjeckanog mažurana
  • 2 jaja
  • mljeveni crni papar
  • 1 žlica maslaca
Priprema:

Ovaj omlet ukusan i jednostavan za pripremanje, poslužit će savršeno kao užina vikendom ili kao lagana večera radnim danom.

Korak 1:

Odrežite krajeve tikvica i naribajte ih na najveće rupe ribeža. Pomiješajte tikvice sa žličicom soli i ostavite da stoji pola sata. Prebacite tikvice u cjedilo i dobro ih istisnite da odstranite višak tekućine.

Korak 2:

Zagrijte maslinovo ulje (toplinski senzor na ručki će pocrveniti) na Delimano® Ceramica tavi za pečenje i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju, oko 6-7 minuta. Dodajte mažuran, maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

U zdjeli lagano razmutite vilicom jaja s tikvicama, paprom i još malo soli.

Korak 3:

Zagrijte maslac u Delimano® Ceramica tavi za pečenje (toplinski senzor na ručki će pocrveniti), dodajte smjesu s tikvicama i rasporedite po tavi. Pecite dok se jaja ne stisnu oko rubova. Smanjite vatru i nastavite peći dok se jaja ne stisnu, ali da su na vrhu još mekana. Protresite tavu da oslobodite omlet od dna tave, a zatim ga pustite da klizne na veliki tanjur. Poklopite tanjur tavom i okrenite ih zajedno naopako, tako da je pečena strana omleta sada prema gore. Pecite još oko minutu s te strane, a zatim opet prebacite na tanjur.

Pustite da se malo ohladi, a zatim narežite na trokute i poslužite sa salatom.

Autor :