Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Njoki - Gušti su gušti

Njoki - Gušti su gušti
Vrijeme pripreme : 20 minuta ili manje
Ukupno vrijeme : 20 minuta ili manje
Sastojci:
  • 500 g pirea od tikve
  • 1 jaje
  • 50 g parmezana
  • 150 g brašna
  • sol, papar,
  • malo cimeta
  • malo muškatnog oraha
  • malo maslinovog ulja

Za umak:

  • 200 g gljiva
  • 50 g pancete
  • 1 glavica luka
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 žlica peršina
  • sol, papar
  • mješavina suhih začina
Priprema:

Priprema

  1. Tikvu, jaje, začine, parmezan i brašno umijesite pa od tijesta izradite njoke. Skuhajte ih u slanoj vodi.
  2. Luk sitno nasjeckajte i propržite ga na ulju, dodajte nasjeckanu slaninu, pa gljive. Prodinstajte sve nekoliko minuta pa zalijte bijelim vinom. Dodajte začine i prodinstajte još 15 min.
  3. Gljive prelijte po njokima.

Dobar tek!

izvor: gastro.hr

Autor : Anita Meštrović