Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Nježna juha od bundeve

Nježna juha od bundeve
Vrijeme kuhanja : 30 - 40 minuta
Vrijeme pripreme : 15 minuta
Ukupno vrijeme : 45 - 55 minuta
Sastojci:
  • 2 bundeve
  • 2 čajna žličica soli
  • 1 žlica maslinova ulja
  • ½ čaše indijskih oraščića
  • 4 i ½ čaše pilećeg temeljca
  • 2 žlice limunova soka
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 i ½ čajna žličica crnog papra
  • 2 stabljike celera
  • 1 luk srednje veličine
  • 1 velika mrkva
  • 1 čajna žličica sušene kadulje
  • 1 žlica luka u prahu
  • 1 paprika
Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Bundeve ogulite, prepolovite te uklonite sjemenke. Polovice namažite maslinovim uljem te pecite 30 do 40 minuta.
  3. Operite sjemenke te ih pomiješajte s maslinovim ulje, soli i paprom.
  4. Sjemenke stavite u lim za pečenje te pecite 15 do 20 minuta.
  5. Indijske oraščiće stavite u Nutribullet te ekstrahirajte 30 sekundi kako biste dobili glatku smjesu.
  6. Dodajte limunov sok, jabučni ocat, 1 čajnu žličicu soli i pola žličice crnog papra. Ekstrahirajte.
  7. Kada je bundeva pečena, narežite ju na manje komade, pustite da se ohladi te ju sa svima sastojcima ekstrahirajte u Nutribulletu.
  8. Kada je juha gotova, zagrijte ju na štednjaku.

Autor : Delimano