Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Mesne okruglice s pecorino sirom i parmezanom na talijanski način

Vrijeme kuhanja : 15 minuta
Vrijeme pripreme : 15 minuta
Total time : 30 minuta
Sastojci:
  • 500 g mljevene junetine
  • 250 g mljevene svinjetine
  • 1/3 šalice ribanog parmezana
  • 2 režnja češnjaka, protisnutog
  • svježe mljeveni crni papar maslinovo ulje
  • 3/4 šalice krušnih mrvica
  • 2 velika jaja, lagano umućena
  • 1/3 šalice ribanog sira Pecorino Romano
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/4 čajne žlice grubo mljevene crvene paprike
  • sol
Priprema:
  1. U velikoj posudi zajedno pomiješajte višak junetinu, svinjetinu, krušne mrvice, jaja, parmezan, Pecorino, češnjak, peršin i crvenu papriku.
  2. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu i zatim ju podijelite na okruglice promjera 3,5-4 cm. 
  3. Posolite i popaprite, premažite maslinovim uljem i posložite na Stone Legend grill master pekač.
  4. Pecite dok okruglice ne dobiju zlatno-smeđu boju, otprilike 8 minuta ukupno (s okretanjem).
  5. Pustite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.

Savjet: Okruglice servirajte direktno u Stone Legend grill master pekaču, uz umak od rajčice kao prilog!

Autor : Delimano