Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Lagani tacosi s piletinom

Vrijeme kuhanja : 30 minuta
Vrijeme pripreme : 15 minuta
Ukupno vrijeme : 45 minuta
Sastojci:
  • pola kilograma pilećih prsa
  • sol
  • papar
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žličice korijandra
  • 1 žličica paprike
  • ½ žličice čilija u prahu
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ jalapeño papričice
  • 1 čaša nasjeckane rajčice
  • ½ crvenog luka
  • 8 – 12 tortilja
  • 100 g sira
  • 3 žlice grčkog jogurta
  • 1 limeta
  • ½ žličice kumina 
Priprema:
  1. Lagano zapecite začinjena pileća prsa.
  2. Kada je piletina pri kraju, stavite ju u pećnicu na 20 minuta na 190°C.
  3. U posudi pomiješajte kumin, papriku te čili i češnjak u prahu.
  4. U drugoj posudi pomiješajte luk, rajčicu, korijandar i sok limete. Začinite.
  5. U trećoj posudi pomiješajte jogurt, jalapeño papričicu te sok  i koricu limete. Začinite.
  6. Kada je piletina gotova, nasjeckajte ju na sitne komadiće te u nju dodajte mješavinu začina iz prve posude.
  7. Uzmite tortilju, stavite u nju piletinu i salsu.
  8. Zatvorite tortilju, stavite na nju mješavinu jogurta te pospite naribanim sirom.

Autor : Delimano