Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 14-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupnja

Juha od tikvica

Juha od tikvica
Vrijeme kuhanja : 10 minuta (ekspres lonac) - 45 minuta (obični lonac)
Vrijeme pripreme : 15 minuta
Ukupno vrijeme : 25 - 60 minuta
Sastojci:
  • 1 krumpir
  • 1 mrkva
  • 300 g tikvica
  • 1.5 l vode
  • malo svježeg kopra
  • 180 g kiselog vrhnja
  • oko 1 dcl ulja
  • režanj češnjaka
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 1 žlica crvene paprike
  • sol
  • papar
Priprema:
  1. Operite, ogulite i nasjeckajte krumpir, mrkvu i tikvice na sitno i stavite u lonac. Zalijte s 1.5 l vode.
  2. Lonac zatvorite, pritisak stavite na 2 i lonac stavite na vatru na najjači plamen. Nakon što para počne izlaziti kroz ventil, smanjite vatru, krenite mjeriti vrijeme i juhu kuhajte još 10 minuta. Nakon 10 minuta ugasite izvor topline, a mjenjač pritiska pomaknite u položaj za otpuštanje pritiska.
  3. Nakon što sva para izađe van, lonac otvorite i dodajte kopar, te kiselo vrhnje koje ste prethodno izmješali s malo vode iz lonca kako biste izbjegli stvaranje grudica.
  4. Na kraju pripremite zapršku tako da u posebnom lončiću na ulju popržite nasjeckani češnjak samo da zamiriši, na to dodajte brašno i popržite ga. Zatim nadolijte oko 2-3 dcl juhe iz lonca, dodajte crvenu papriku, promiješate i umutite u juhu.
  5. Ponovno upalite plin i juhu kuhajte još nekoliko minuta. Ako vam zaprška smeta možete samo zamutiti malo brašna, soli i mlake vode, pa to umutiti u juhu do željene gustoće.
  6. Juhu začinite sa soli i paprom. Ukoliko želite juhu usitnite u Nutribulletu kako bi bila kremasta.

Autor : Sanja Mijac