Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 14-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupnja

Juha od tikvica

Juha od tikvica
Vrijeme pripreme : 30 min
Sastojci:
  • 300 g tikvica
  • 1.5 l vode
  • 1 žlica alkoholnog octa
  • kopra po želji
  • 1 manji krumpir
  • 1 manja mrkva
  • 180 g kiselog vrhnja
  • oko 1 dcl ulja
  • režanj češnjaka
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica crvene paprike
  • sol
  • papar
Priprema:
  1. Tikvicu operite i po želji ogulite. Narežite ju na kockice, premjestite u lonac, prelijte vodom, dodajte ocat (ocat dodajete kako vam se tikvice kod kuhanja nebi raspale), te svježi kopar koji ste također prethodno oprali i nasjeckali na sitno. Stavite na vatru, poklopite i pustite da prokuha.
  2. Krumpir i mrkvu operite, ogulite i nasjeckajte na sitno, dodajte u prokuhanu juhu, smanjite vatru i ostavite da se povrće kuha još 30 minuta.
  3. Kiselo vrhnje izmješajte u posudici da nema grudica, dodajte malo juhe iz lonca kako biste lakše izmješali vrhnje. Vrhnje umiješajte u skuhanu juhu, dodajte žličicu soli i malo papra po želji, promiješajte.
  4. Na kraju pripremite zapršku tako da u posebnom lončiću na ulju popržite nasjeckani češnjak samo da zamiriši, na to dodate brašno i popržite ga. Zatim nadolijete malo vruće vode, dodate crvenu papriku, promiješate i umutite u juhu.
  5. Juhu kuhajte još nekoliko minuta.
  6. Ako vam zaprška smeta možete samo zamutiti malo brašna, soli i mlake vode, pa to umutiti u juhu do željene gustoće.
  7. Na kraju juhu probajte, ukoliko treba dosolite i uživajte.

Autor : Sanja Štrbac