Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Domaći kroasani

Vrijeme kuhanja : 26 - 30 minuta
Vrijeme pripreme : 15 minuta
Total time : 31 - 45 minuta
Sastojci:

Smjesa prva:

  • 200 g mlijeka
  • 2 g kvasca
  • 175 g brašna

 

Smjesa druga:

  • 8 g kvasca
  • 425 g mlijeka
  • 800 g brašna
  • 70 g šećera
  • 22 g soli
  • 600 g maslaca
  • 3 žumanjka
  • 2 žlice vrhnja
Priprema:
  1. Pomiješajte sastojke za prvu smjesu, a posudu prekrijte krpom. Ostavite ju da stoji u sobi 2.30 do 3 sata, ili u hladnjaku preko noći.
  2. Lagano krenite miješati kvasac, mlijeko, brašno, šećer, sol i maslac u prvu smjesu.
  3. Postupno povećavajte brzinu.
  4. Kada smjesa postane glatka, izvadite ju iz zdjele, omotajte prozirnom folijom i ostavite da stoji 3 do 4 sata.
  5. Smjesu oblikujte u kroasane i stavite na lim obložen papirom za pečenje.
  6. Pomiješajte žumanjke i vrhnje te time premažite kroasane.
  7. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  8. Krosane pecite 20 – 22 minute, dok ne poprime laganu boju.
  9. Zatim okrenite lim za 180 stupnjeva i pecite još 6 – 8 minuta dok kroasani ne poprime zlatnu boju.

Autor : Delimano