Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Čokoladna torta

Vrijeme kuhanja : 15 minuta
Vrijeme pripreme : 15 minuta
Ukupno vrijeme : 30 minuta
Sastojci:

Tijesto:

  • 4 jaja
  • 120 g tamne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 4 žličice šećera
  • 2 tamne čokolade

Krema:

  • 400 g mascarponea
  • 50 g šećera u prahu
  • 180 g tamne čokolade
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 150 g bijele čokolade
Priprema:
  1. Započnite s tijestom.
  2. Na pari otopite čokoladu s maslacem.
  3. Razdvojite bjelanjke od žumanjaka i posebno ih izmiksajte ručnim mikserom.
  4. U umućene žumanjke dodajte šlag od bjelanjaka, čokoladu i maslac, zatim dodajte brašno i sve pomiješajte žlicom. 
  5. Pecite u kalupu za pečenje promjera 26 cm 15 minuta na 180°C. Zatim ostavite da se u potpunosti ohladi.
  6. Mikserom izmiksajte mascarpone i šećer u prahu.
  7. Odvojeno izmiksajte kremu mikserom, a zatim sa šećerom i mascarponeom.
  8. Smjesu podijelite na 3 jednaka dijela. U posudi otopite na pari čokolade za kremu.
  9. U prvi dio mješavine mascarponea i šećera dodajte 100 g bijele čokolade, u drugi dio 50 g bijele i 50 g tamne čokolade kako biste dobili svijetlo smeđu boju, a u treći dio 130 g tamne čokolade kako biste dobili tamno smeđu boju.
  10. Tamno smeđi dio stavite na tijesto, zatim preko njega stavite svijetlo smeđi dio, a na vrh bijeli dio.
  11. Ukrasite ribanom čokoladom (naribajte je pomoću nastavka za ribanje). 
  12. Kolač stavite u hladnjak na 2 sata, zatim poslužite.

Autor : Delimano