Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Cimet rolice

Vrijeme kuhanja : oko 120 min
Vrijeme pripreme : oko 15 min
Total time : oko 150 min
Sastojci:
TIJESTO
  • 7 g kvasca
  • 125 ml tople vode
  • 125 ml prokuhanog mlijeka
  • 60 g šećera
  • 80 g maslaca
  • 1 žličica soli
  • 1 jaje
  • 1 kg brašna
PUNJENJE
  • 125 g otopljenog maslaca
  • 180 g šećera
  • 2 žlice mljevenoga cimeta
  • 180 g grožđica, oraha ili pekan oraha (prema želji)
GLAZURA
  • 4 žlice maslaca
  • 500 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 do 6 žlica vruće vode
Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180°C. U manjoj posudi otopite kvasac u toploj vodi i stavite ga na stranu. U velikoj posudi pomiješajte mlijeko, šećer, otopljeni maslaca, sol i jaja. Dodajte 500 g brašna i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Zatim u tu smjesu dodajte kvasac. Umiješajte ostatak brašna i miješajte dok ne dobijete tijesto koje ćete jednostavno oblikovati. Na površini na koju ste stavili malo brašna mijesite tijesto 5 do 10 minuta. Zatim ga stavite u posudu koju ste prethodno premazali uljem, poklopite ga i ostavite da se udvostruči u veličini. Za to je obično potrebno 1 do 1, 5 sat.

Kada se tijesto udvostruči stisnite ga. Razvaljajte ga po površini na koju ste prethodno stavili brašno. Tijesto premažite otopljenim maslacem. Pomiješajte šećer i cimet i stavite ih preko tijesta i maslaca. Dodajte orahe, pekan orahe ili grožđice, ukoliko želite. Zarolajte tijesto i spojite krajeve. Roladu narežite na 12 ili 15 šnita. Dno CopperLUX okrugle multifunkcionalne posude premažite maslacem i šećerom. Cimet rolice posložite u posudu i ostavite ih da se tijesto još jednom podigne, otprilike 45 minuta. Pecite 30 minuta, ili dok ne dobiju laganu smeđu boju. U međuvremenu pomiješajte maslac, šećer u prahu i vaniliju. Stavljajte vruću vodu, jednu po jednu žlicu, dok glazura ne dobije željenu konzistenciju. Glazurom premažite ohlađene cimet rolice.

 

Autor : Delimano