Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Cheesecake s borovnicama

Vrijeme kuhanja : 70 minuta
Vrijeme pripreme : 25 minuta
Total time : 95 minuta
Sastojci:
Biskvit
  • 1 i ½ čaša Petit Beurre keksa
  • 6 žlica otopljenog maslaca
  • ¼ čaše šećera
Umak od borovnica
  • 2 čaše svježih borovnica
  • 3 žlice šećera
  • 1 čajna žličica limunova soka
  • 1 žlica gustina
  • 1 žlica tople vode 
Punjenje od sira
  • 680 g krem sira
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša vrhnja
  • ½ žlice ekstrakta vanilije
  • 3 velika jaja
Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 175°C.
  2. Usitnite kekse.
  3. Smrvljene kekse pomiješajte s maslacom i šećerom.
  4. Smjesu posložite po dnu kalupa za pečenje.
  5. Pecite 8 do 10 minuta.
  6. Pomiješajte borovnice i šećer te kuhajte na laganoj temperaturi.
  7. U maloj zdjeli pomiješajte limunov sok, gustin i vodu.
  8. Smjesu dodajte mješavini šećera i borovnica te kuhajte na laganoj vatri.
  9. Kada smjesa postane čvrsta, maknite ju s vatre.
  10. Pomoću cjedila odvojite sok od borovnica.
  11. Krem sir razradite mikserom.
  12. Dodajte šećer i ponovno promiješajte.
  13. Zatim dodajte vrhnje, ekstrakt vanilije i ponovno promiješajte.
  14. Na kraju dodajte jaja.
  15. Punjenje prelijete po biskvitu koji se nalazi u kalupu.
  16. Na to dodajte ¼ čaše umaka od borovnica.
  17. Ostatak umaka pomiješajte s borovnicama.
  18. Kalup postavite u dublji pekač koji ćete napuniti s centimetar, dva tople vode.
  19. Pecite 55 do 65 minuta.
  20. Kada je pečenje gotovo, malo otvorite vrata pećnice i tortu u njoj ostavite još sat vremena.
  21. Kada izvadite tortu, prvo ju ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom ju preko noći smjestite u hladnjak.
  22. Izvadite tortu iz kalupa te na vrh iste dodajte ostatak umaka i borovnica.

Autor : Delimano