Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Cheesecake s bijelom čokoladom

Vrijeme kuhanja : 80 minuta
Vrijeme pripreme : 40 minuta
Total time : 120 minuta
Sastojci:
  • ½ čaše maslaca
  • ¾ čaše šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čaša brašna
  • 235 g krem sira
  • 118 g bijele čokolade
  • 4 jaja
  • 4 čaše svježih višanja
Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 162°C.
  2. Izmiješajte maslac, ¼ čaše šećera i pola čajne žličice ekstrakta vanilije.
  3. U smjesu postupno dodavajte brašno.
  4. Smjesu pecite 25 minuta.
  5. Izmiješajte sir, ostatak šećera i vanilije.
  6. Dodajte čokoladu i dobro promiješajte.
  7. Zatim dodajte jaja.
  8. Kremu prelijte preko biskvita.
  9. Tortu pecite 55 minuta.
  10. Kada je torta pečena, ohladite ju te stavite u hladnjak na 4 sata.
  11. Prije serviranja pospite tortu višnjama.

Autor : Delimano